Ets mestre?

13 set 2011 - bressola

L'ESPAI BRESSOLA és una suma de continguts creats en el marc de diversos projectes que han impulsat la Bressola i els Amics de la Bressola. Un dels objectius de compartir a través d'Internet aquests continguts és que s'utilitzin en l'àmbit de l'escola i l'educació i que, amb la col·laboració de tothom, se'n generin de nous.

L'ESPAI BRESSOLA s'organitza a través d'una plataforma web que permet diferents nivells d’ús. Tots els continguts són d’accés lliure i universal i  no s'exigeixen cap subscripció prèvia o registre per la seva consulta o descàrrega. D'aquesta manera es facilita que les cançons o els contes puguin escoltar-se o llegir-se sense més complicacions des de l'aula. També és poden consultar i veure els centenars d'aportacions que s'agrupen i relacionen amb els continguts.

La utilització d’alguns serveis com poden ser fer comentaris o noves aportacions si que demana un registre previ, que es fa a través d'un sistema bàsic d'identificació. No obstant això, us aconsellem que us registreu com a membres d'ESPAI BRESSOLA perquè us facilitarà la cerca d'altres membres ja registrats i poder interaccionar amb altres mestres. Associat al registre hi ha una pàgina que permet descriure el vostre perfil i també compartir adreces o els vostres perfils a les xarxes socials (Facebook, Twitter, Youtube...). També podeu fer públic a quina escola treballeu o viviu. Segur que això farà que establiu noves relacions.

En aquest perfil personal (mireu l'exemple) us hi quedaran recollides les aportacions que pogueu fer al diversos projectes actius d'ESPAI BRESSOLA i així també us serà més fàcil poder-los consultar o difondre. També en el mateix espai hi ha un formulari de contacte, que manté en secret el vostre correu electrònic però facilita que altres membres registrats puguin contactar-vos

Espai Bressola ofereix materials i instruments que faciliten l’accés a la informació i fomenten l’intercanvi i la interacció entre la seva comunitat de membres

Com s'organitzern els contiguts?

Hi ha dos grans eixos de continguts que podriem associar a la música i l'escripturai que estan relacionats amb els diversos projectes musicals i als contes que s'han publicat, aquests darrers anys, per La Bressola i els Amics de la Bressola. Un tercer bloc de continguts s'organitzen en un calaix de sastre d'activitats diverses i que hem agrupat sota la invitació de "descobreix i crea".

Aquests menús navegables de continguts (cançons, contes, concerts...) són uns calaixos moilt extensos de continguts i que un cop us hi familiaritzeu us han de facilitar l'accés a qualsevoil cançó des de qualsevol punt del web, atès que sempre són presents a les pàgines que navegeu, sigui a la portada o als laterals interiors.

Un cop s'arriba a cada contingut (per exemple, la cançó de la Llebreta) s'hi pot escoltar la canço i tot un seguit de recursos complementaris com poden ser  el text de la canço, bases musicals o una alguna proposta didàctica. També hi queden recollides tot un seguit d'aportacions que han fet els membres registrats a ESPAI BRESSOLA. 

Les aportacions?
Amb el concepte "aportacions" hi entenem tota mena de nous continguts creats i publicats per membres registrats d'ESPAI BRESSOLA. Ja hi ha moltes aportacions amb exemples de tota mena. En el cas d'aportacions fetes des de l'escola, hi ha  enregistraments de vídeo que recullen com es va ballar en un festival o com es va avançar en la preparació d'una canço o el muntatge d'una obra de teatre. També hi ha dibuixos amb els textos de les cançons i infinitat d'altres propostes treballades a l'aula,

El mecanisme de publicació de les aportacions és molt simple a partir d'un boto a la mateixa pàgina del continguts al qual es vol compartir laportació. Un senzil formulari que  l'acompanya facilita  la inclusió de textos, l'adjunció de fotografies o altres imatges, àudio o un vídeo relacionat (en aquest cas només utilitzant l'adreça de la xarxa on estigui publicat -Youtube o Vimeo).

I els comentaris,
Totes les aportacions permeten fer comentaris, als usuaris registrats, i s'agrupen a continuació de cada aportació. Us convidem que feu comentaris de les aportacions que us agradin o utilitzeu aquest mecanisme per preguntar tot allò que us interessi d'aquella activitat o proposta

> A l'espai de recursos pedagògics agrupem propostes pedagògiques  i se'n debaten proposen de noves.