"Allà a Mataró hi havia un tramvia"... 1,2,3 comencem!

La Cantata "Allà a Mataró hi havia un tramvia" comença la ruta. Els mestres ja treballen les cançons que ara portaran a l'escola.

Els mestres de música de les 10 escoles mataronines participants, han fet una jornada de formació als bucs d'assaig de la Casa de la Musica de Mataró per treballar conjuntament els temes, resoldre els dubtes d'interpretació i de dicció i establir criteris d'interpretació comuns de les cançons per fer possible que tots els alumnes cantin a una sola veu conduïda per en Dani Àlvarez i La Coixinera. Han repassat temes com La Bepa, Muntanyes del Canigó, o en Joan ve de la cuina, o El tramvia de Mataró, que és el tema que dona nom a la cantata. Al vídeo, podeu veure com han treballat aquesta cançó.

La Cantata es farà al Teatre Monumental de Mataró a finals del mes de maig, amb nens i nens de 1r i 2n de primària de les 10 escoles que hi participen. S'hi cantaran 10 temes dels projectes Musiquetes per la Bressola i 1,2,3 Pica Bressola, amb un treball conjunt dels mestres de música que ja s'han posat en marxa sota la batuta d'en Dani Alvarez i la gent del grup de música tradicional de la ciutat La Coixinera.

Ara, amb les partitures, les bases de la cançons, i les lletres, els nens i nenes de les escoles mataronines aprendran les cançons que interpretaran de forma conjunta a la Cantata del Monumental, que aquest any, que hi ha més escoles participants, es portarà a terme en dues jornades.

La cantata Allà a Mataró  hi havia un tramvia... és una proposta pedagògica per introduir l'alumnat en el món de la música a partir d’un treball de descoberta de les cançons i la música popular coordinat per La Casa de la Música de Mataró i l'Associació d'Amics de la Bressola. A partir d’una selecció de temes dels projectes d'Espai Bressola es proposa un treball conjunt amb els mestres de música de les escoles mataronines com una activitat integrada al mateix curs escolar. Les escoles de Mataró fa sis anys que participen en diferents formats de les cançons de la Bressola, a través de cantades conjuntes, i d'un treball previ dels mestres especialistes de música coordinat per la Casa de la Música.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.